IMG 0232

11

JUN

Musslor & Champagne

Min favoriträtt på sommaren är helt klart musslor med goda tillbehör. Här kommer mitt bästa recept. Enkelt och vansinnigt gott och lätt att bjuda på! 

Musslor i krämig vitvinssås 4 p

3 nät med färska musslor (skrubbade)

6 st charlottenlökar 

1 solo vitlök 

1/2-1 flaska torrt vitt vin

5 dl grädde 

Salt & peppar 

2 dl hackad persilja till servering 


Fräs löken i oljan, tillsätt de sköljda musslorna. Fräs på. Häll på vinet - låt koka ca 5 minuter. Häll på grädden, smaka av med salt och peppar. Gillar man rosmarin är det supergott att ha det i.
Servera med klippt persilja och baguetter att doppa i såsen. Även en god klick aioli och pommes funkar fint som tillbehör.

Smaklig måltid!
 //Linda

Gisèle Devavry
(nr 72927) 402:-


Valet till musslorna blir en champagne med druvblandningen 70% Chardonnay, 20% Pinot Meunier och 10% Pinot Noir. Vinet har en liten sötma på 6,7g vilket gör att det kommer gifta sig extra bra med grädden som kan upplevas som sötma i mat. 


 //Madde

BUBBEL