
11
JUN
Musslor & Champagne
Min favoriträtt på sommaren är helt klart musslor med goda tillbehör. Här kommer mitt bästa recept. Enkelt och vansinnigt gott och lätt att bjuda på!
Musslor i krämig vitvinssås 4 p
3 nät med färska musslor (skrubbade)
6 st charlottenlökar
1 solo vitlök
1/2-1 flaska torrt vitt vin
5 dl grädde
Salt & peppar
2 dl hackad persilja till servering
Fräs löken i oljan, tillsätt de sköljda musslorna. Fräs på. Häll på vinet - låt koka ca 5 minuter. Häll på grädden, smaka av med salt och peppar. Gillar man rosmarin är det supergott att ha det i.
Servera med klippt persilja och baguetter att doppa i såsen. Även en god klick aioli och pommes funkar fint som tillbehör.
Smaklig måltid!
//Linda
Gisèle Devavry
(nr 72927) 402:-
Valet till musslorna blir en champagne med druvblandningen 70% Chardonnay, 20% Pinot Meunier och 10% Pinot Noir. Vinet har en liten sötma på 6,7g vilket gör att det kommer gifta sig extra bra med grädden som kan upplevas som sötma i mat.
//Madde
