Peugeot 3008 800X600

07

AUG

Hos Lahalls bil

Lahalls Bil är inne på sitt tolfte och förmodligen mest händelserika år i sina lokaler på Näs Industriområde. Nya märken och bland annat en investering i en lift för husbilsservice. #Mark har träffat Martin Dahlquist som berättar mer om vad som är på gång. Tidigare kunde man som kund hitta Citroen- och Hyundaibilar i hallen.

— Eftersom det inte längre finns någon generalagent för Citroen i Sverige så blev alla återförsäljare av märket uppsagda och då tyckte vi att det var ett perfekt läge att ta in Peugeot. Peugeot har dubbelt så stor marknadsandel än vad Citroen och Hyundai har tillsammans så vi tror och hoppas på ett rejält uppsving i försäljningen av nybilar, säger Martin.

— Det fina med detta är att de flesta husbilar bygger på chassin från Fiat Transport och Iveco. Så vår verkstad kan även serva och reparera husbilar. Vi har köpt in en ny lift just för detta, berättar han vidare. Det blir även en smidig övergång med Peugeot eftersom de bygger på samma bottenplattor som Citroen, det betyder att alla verktyg, diagnosutrustning och kunskap redan finns i lokalerna.

Är det någon skillnad på att sälja bilar idag jämfört med för tolv år sedan?

— Det är som natt och dag. Vi märker att kunderna är mer pålästa och det är mycket mer teknik som vi säljare behöver känna till om varje modell.

Ser ni någon skillnad på hur man köper sina bilar idag?

— Privatleasing har blivit riktigt populärt, i storstäderna består upp till 70 procent av nybilsförsäljningen av just privatleasing. Vi ser denna trend även hos oss men vi ligger inte på den höga nivån.

Hur ser det ut på miljöbilsfronten hos er?

— Iveco har redan gasdrivna bilar. Både Peugeot och Subaru kommer inom kort att lansera hybridbilar

Händer det något speciellt i hallen framöver?

— Nu laddar vi för fullt inför helgens premiär av Peugeot med lite längre öppettider än vanligt. Det blir ett riktigt spännande 2019 för oss och alla tjugo i personalen är på tårna.

Text: Hashtag Borås

Subaru fotas oftast i tuff terräng, kanske självklart då de alltid har 4-hjulsdrift.

Fakta Lahalls bil

Återförsäljare Peugeot
(Peugeot har dubbelt så stor marknadsandel än vad Citroen och Hyundai har tillsammans)

Förutom Peugeot säljer Lahalls även Subaru, Iveco och Fiat Transportbilar.