Fullsizeoutput 555A

03

OKT

Höstens mat

Ljummen Morotssallad

Skär stavar av 1 kg morötter
Lägg de på en plåt o ringla på olivolja
Krydda rikligt med spiskummin, pressad vitlök och flingsalt.
Blanda runt o ställ in i ugnen. 200 grader i ca 10-15 minuter
Lägg upp på salladsbädd o servera tex på en vegetarisk buffé


Rödbetssallad

1 påse mixsallad
2 kg betor (gärna i olika färger)
1 ask coctailtomater
1 kruka dill
1 dl olja Örtagårdskrydda från Santa Maria
1 påse Rotfruktschips
Hellmans majonnäs
Flingsalt

Ugnsbaka betorna med olja o flingsalt
Gör varsin salladsbädd på 4 tallrikar
Skär 1 ask coctailtomater i halvor
Dela upp betor o tomater på tallrikarna
Krydda m salt o örtagårdskrydda
Hacka över dillen
Krossa tillsist över chipsen
Servera med hellmans majjo!
O kanske lite pressad vitlök i den för den som gillar aioli

 

”Det är nåt visst med hösten ändå, oavsett hur bra sommaren varit längtar man lite efter den”

Pasta Veggie

Spagetti till 4 pers
En liten påse färsk bladspenat
1-2 squash beroende på strl
2 askar coctailtomater
2 rödlökar
1 liten burk tomatsås från tex dolmio
En nypa chiliflakes

Koka pastan. Fräs lök o squash lätt i lite olja, salta o toppa m lite chiliflakes. Blanda i tomaterna o spenaten. Blanda den kokta pastan med lite tomatsås, tillsätt sedan grönsakerna och blanda runt!