Mathias Melo Water

15

MAJ

Mera Melo

Efter singelsläppet ”Get some sun” som Melo släppte sommaren 2019 tillsammans med Warner Music följer han nu upp med en EP tillsammans med musikbolagsjätten.

-Jag har skrivit i det tysta under lång period och tyckte att det nu var dags att ge ut några av verken. Lika viktigt som det är med musikglädje - spelar även mina texter en stor roll. Jag vill kunna tillföra något nytt ju mer du lyssnar på låtarna.

Melo är en flyhänt akustisk gitarrist med betoning på läckra ackordföljder, groove och rytmik. En sångare med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra. En stilsäker låtskrivare med ett genomtänkt budskap som löper som en röd tråd genom hans livsbejakande texter. Att uppleva honom framföra sina låtar ensam med en akustisk gitarr känns som att höra ett helt band.

Mathias har genom åren lyssnat på massor av olika sorters musik: jazz, reggae, pop, hardcore, soul, funk och Tarantino- soundtracks. Allt har på något sätt påverkat honom men när det gäller det akustiska soundet var det artister som Jason Mraz och Jack Johnson som inspirerade mest.

Vi slår oss ner i Mathias soffa och lyssnar igenom hans kommande EP. Mathias säger till att vi ska sitta i mitten av soffan för att få bästa ljudupplevelsen. Han berättar lite om hur varje låt har kommit till och vad de handla om. Musiken är väldigt medryckande och även när texterna har ett lite tyngre budskap är de på något sätt ändå positiva.

EP:n innehåller 5 spår och det finns musikaliska ”vibes” som flörtar med Jason Mraz, Michael Jackson och Paul Simon. En väldigt intressant blandning av stilar, men den röda tråden finns hela vägen i form av lekfullhet, budskap, den alltid närvarande gitarren och såklart - Mathias elastiska röst.

Ta låten ”Home” till exempel, där vi tas på en gitarrdrivande resa i Graceland-anda som handlar om långvarig kärlek.

Eller ”You’ve got to know the low”, som i reggae-takter berättar om vikten att lära känna både bra och dåliga stunder i livet.

Mathias berättar för Hashtag Mark att han samarbetat med flera personer för att ta fram sin nya EP. Det blev bland annat ett besök till USA där han har en av sina barndomsvänner. Det var stenhårt arbete hela dagarna.

Hemma i Fritsla har han suttit sedan januari, fast besluten att bli färdig med sin EP. Det är otroligt inspirerande att samarbeta men i slutändan är det jag som avgör men hela processen har varit öppen och prestigelös.

-Jag är jättetacksam för att kunna sitta och arbeta med min musik. Jag förväntar mig inte att alla ska gilla den men så länge jag är sann mot mig själv i musiken är jag nöjd, säger Mathias.

Har ni inte lyssnat på Mathias Melo rekommenderar vi att ni ger honom en chans, lyssna även på hans singelsläpp ”Get some sun” från förra året för där har ni en riktig sommarhit!

 

”Lika viktigt som det är med musikglädje - spelar även mina texter en stor roll.

Mathias Melo  

Mathias Melo Water