Orangeriet Vår Borås

22

APR

Orangeriet i Borås

Lunch och rock på Orangeriet

Här samlas allt från barnfamiljer, tjänstemän, arbetare och pensionärer för den goda lunchen och rockentusiasterna har fått ett nytt vattenhål i rockklubben Rock City. Lagom till våren i april öppnades glassbaren i kommunens tidigare kontorslokaler.
– Lunch är vår grej och bokade event kvällstid. Vi är ett komplement till all verksamhet som finns runt Sandwalls plats, säger Ioannis Callioras som driver Orangeriet. Ioannis hyr hela lokalen av Borås Stad. I dagarna öppnade han även en lunchrestaurang i Viared, Restaurang Vardag.
– Den sjätte juni blir det mitt andra år på Orangeriet. Vi har huset för oss själva, tidigare hade Borås Stad kontor i det som i dag är glasscafé. I november förra året eldhärjades Orangeriet.
– Det var ett elfel som orsakade branden. Jag fick ett stort ekonomiskt avbräck, vi fick hålla stängt nästan tre och en halv månad. Det Ioannis saknade mest under den tiden var gästerna.
– Man får ett band till dem. Och så har jag väldigt duktig och trevlig personal. Det är de som gör restaurangen. I dag är Orangeriet i gång som vanligt. Sedan Ioannis tog över för två år sedan har de gått från runt 20 till 30 lunchgäster, till upp emot cirka 300. Målet som Ioannis och hans personal hade var från början 100.

 

Text & bilder till höger: Boel Ferm

 

(Läs hela reportaget i aprilnumret av Hashtag Borås)

”Ioannis serverar soppa under alla månader med bokstaven r” 

Orangeriet 04275 Cmyk
Orangeriet 04294 Cmyk