IMG 5963

08

MAJ

Våga testa små ölbryggerier!

Man kan tro jag ska berätta om härliga friska sommarviner som bör drickas i skönaste solläget. Men våren 2020 är inte som andra vårar, det som är nu är något annat. I dessa konstiga tider måste vi tänka på ett annat sätt.

I Sverige finns idag 372 bryggerier, 372 företag med anställda, ägare, satsat kapital och otrolig kärlek till sina bryggerier. Dessa företag har tappat nästan all försäljning till restauranger, alla mässor är stängda och Systembolaget är enda kanalen ut till konsumenterna. Har bryggeriet inte en enda öl på hyllan är du som bryggeri ganska osynlig för konsumenten. Så gå in på Systembolaget ställ in filtret på öl, välj Sverige, lokalt och småskaligt, sen är det bara hur mycket du vill betala som sätter spärren.

Våga testa nya sorter och nya bryggerier. För mat och dryck handlar inte bara om smak i kombinationer utan även etik eller hur? Och visst vore det skönt med 372 bryggerier även efter detta och kanske ännu fler då vi förhoppningsvis väljer mer svensk öl. Idag dricker vi i Sverige 55 lite per person och år, av dessa 55 liter är 5,5 lokalproducerat.

Önskar er en härlig hantverksmässigt gjord ”öl-i-solen-upplevelse”.

/Madde

”Mat och dryck handlar inte bara om smak i kombinationer utan även etik eller hur?

Madde

IMG 5963