Chianti Family

10

OKT

Veckans Vin

Jag har tidigare skrivit om vingården Il Drago e la Fornace, som ligger i Colle di Val d’Elsa, Toscana. 

De producerar i huvudsak viner baserade på druvan Sangiovese, men också mousserande viner från Veneto och ett par viner från Kampanien och Sicilien.

Det unga vinföretaget, som omfattar över 200 hektar vingårdar grundades  och ägs av Pietro Mattia Pocci. Vinodlingarna är placerade i olika ställen, vid höjder som varierar från 300 till 500 meter över havet en jordmån som består av marl och lera – extra fördelaktigt för druvan Sangiovese som ger viner med en elegans och stor fruktighet.

Il Drago e la Fornace har sina rötter i den lilla byn Fornace. Området har under många hundra år varit känt för sin tegelproduktion, vilket namnet antyder då 'fornace' betyder 'ugn'. Efter en hel del restaureringsarbeten födde en affärsverksamhet av stor betydelse då de kombinerar hög kvaltet på vinet med stort designfokus.

Läs gärna mer om Il Dragos tankar om design och hur vinetiketten fångar stor uppmärksamhet här.

Foton:
https://www.valentinacrestieassociati.com/

 

In vino veritas!

Sabina Eriksson
Grundare, S
ommelier
www.winely.eu

Il Drago e la Fornace har alltid haft ett stort intresse för trender inom design och grafik och det är så deras ”välklädda viner” föds. ”  

Chianti Family2

Vintipset:

"Chianti" (nr 2074) 99:-

Vinet har en härlig doft av körsbär som är så typiskt för druvan Sangiovese. Smaken är mustig med inslag av kryddighet och vinet passar utmärkt till sommarens grillrätter, såväl kött som fisk och vegetariskt.

Kan med fördel serveras lätt kylt!