Foto Il Drago E La Fornace

10

OKT

Vin & Design

Il Drago e la Fornace är en vingård som ligger i Colle di Val d’Elsa, Toscana. Det har sina rötter i en by omgiven av naturen - la Fornace - som innehåller trettio hektar röda och vita vingårdar.

De producerar i huvudsak Sangiovese-baserade viner men också mousserande viner från Veneto och ett par viner från Kampanien och Sicilien.

Il Drago e la Fornace kombinerar hög kvalitet på produkten med stort designfokus. Det handlar alltså om vinetiketten som fångar stor uppmärksamhet och det är etikettdesignstudion Valentina Cresti & Associati som skapar illustrerade och speciellt designade etiketter för alla flaskor. Vinet Vermentino Giallo Paglia vann den prestigefyllda ”Årets etikett” vid Vinitaly 2017 tack vare sin grafiska och strategiska image.

Dessutom växer företaget i symbios med Archirivolto Design, ett internationellt känt designföretag, som har verkat i 35 år inom industridesignfältet för hushålls- och kontraktsdesignsektorn. Il Drago e la Fornace har alltid haft ett stort intresse för trender inom design och grafik och det är så deras ”välklädda viner” föds.

Att producera högt rankade viner som följer moderna designtrender är Il Drago e la Fornaces vingårdsvision idag.

In vino veritas!

Sabina Eriksson, Sommelier
www.winely.eu

Vintipset:

På Systembolaget hittar i vinet "Chianti" från Il Drago e la Fornace
Det har artikelnr 2074 och kostar 99:-

Vinet har en härlig doft av körsbär som är så typiskt för druvan Sangiovese. Smaken är mustig med inslag av kryddighet och vinet passar utmärkt både till charkuterier och höstgrytor.

https://www.ildragoelafornace.com/en/


Foton:
https://www.valentinacrestieassociati.com/

Il Drago e la Fornace har alltid haft ett stort intresse för trender inom design och grafik och det är så deras ”välklädda viner” föds. ”  

Chianti Family2